COMUNITATS ENERGÈTIQUES

Casos d’èxit

Presentem els projectes de Comunitats Energètiques que estem impulsant des de KM0 Energy a diferents municipis de Catalunya.

Amer

Amer, un dels municipis pioners en l'impuls d'una Comunitat Energètica, ha instal·lat 45kW solars a la teulada del pavelló que subministraràn energia renovable i de proximitat a equipaments municipals i veïns.

Ametlla de Mar

L'Ajuntament de l'Ametlla s'afegeix a l'onada de Comunitats Energètiques amb l'estudi del disseny implantació al municipi amb el suport de l'IDECE.

Argençola

Amb una mica més de 200 habitants, aquest municipi de l'Anoia comença la planificació estratègica d'una Comunitat Energètica. Es demostrarà que amb lideratge i voluntat de servei es poden fer grans coses i ser model de gestió energètica.

Arnes

Des de tots els extrems de Catalunya es volen impulsar projectes innovadors que aproximin l’energia renovable i de proximitat als veïns, l'Ajuntament d'Arnes és el primer de la Terra Alta en estudiar-ho.

Breda

Un dels primers municipis que va apostar per estudiar com engegar una Comunitat Energètica al 2019 a partir de l'autoconsum compartit.

Calders

Calders és el primer municipi del Moianès en encarregar un estudi per la creació d'una Comunitat Energètica. L'estudi determina el centre cívic i l'escola com a ubicacions per les instal·lacions solars que han de compartir la Comunitat.

Calella

Calella desenvolupa l'estratègia zero emissions amb l'estudi per la creació d'una comunitat energètica al municipi on hi participin els equipaments municipals i els veïns.

Cardedeu

El Consistori ha iniciat una acció executiva per tal de facilitar informació de valor per a la presa de decisions al seu empresariat, amb estudis de rendibilitat de les teulades de les seves empreses, i fomentar accions de transició energètica.

Cellera de Ter

La Cellera és un altre dels municipis pioners en el desenvolupament d'una Comunitat Energètica a partir d'una instal·lació de 45kW a la teulada del magatzem de la Brigada i que compta amb la participació de més de 20 habitatges del municipi.

Godall

Godall estudiarà la possibilitat d'implantar una Comunitat Energètica al municipi amb el suport de l’IDECE.

La Pobla de Massaluca

La Pobla de Massaluca ha resultat el municipi escollit de la Terra Alta per fer un estudi per la constitució d'una Comunitat Energètica amb el suport del l’IDECE donat el seu compromís amb la Sostenibilitat ambiental

La Pobla de Segur

La generació elèctrica a Catalunya va començar al Pallars Jussà. A La Pobla de Segur es farà el pas cap a la digitalització i posar la ciutadania al centre de la Transició Energètica, i es comença per dissenyar l'estratègia pel desplegament.

Les Planes d’Hostoles

El convenciment del consistori per lluitar contra el canvi climàtic i ajudar els veïns en la transició energètica es materialitza en l'impuls d'una Comunitat Energètica al municipi.

Linyola

Linyola és un municipi que sempre és actiu en temes de sostenibilitat, i ara planifiquem la creació d'una Comunitat Energètica, que impliqui i posi la ciutadania al centre de la Transició Energètica, millorant la seva qualitat de vida.

Olot

Olot vol ser un referent en sostenibilitat i no ha volgut deixar passar l'oportunitat de fer un estudi sobre com desenvolupar una Comunitat Energètica en el municipi.

Olot - Montolivet

Els veïns del barri de Montolivet a Olot s'uneixen per impulsar una de les primeres Comunitats Energètiques privades de Catalunya.

Reus

Reus demostra que a les ciutats grans també hi ha cabuda pels projectes comunitaris i està impulsant la creació d'una Comunitat Energètica en un dels seus barris.

Rupià

Rupià és un referent en l'impuls d'un nou model energètic que afavoreixi el consumidor. La seva Comunitat Energètica compta amb 23 habitatges participants en un municipi que no arriba als 300 habitants.

Sabadell

L'Àrea de promoció econòmica aposta per estendre el model innovador a les empreses amb l'estudi per la creació d'una Comunitat Energètica al centre d'empreses industrials al Polígon de Can Roqueta.

Sant Julià de Llor i Bonmatí

A Sant Julià de Llor i Bonmatí s'ha escollit la zona esportiva com la millor ubicació per fer la instal·lació solar entorn la que estructurar una Comunitat Energètica. En una primera fase s'instalaràn 50kW que es tenen previst ampliar en una segona fase fins als 100kW.

Tivissa

No han dubtat ni un segon a presentarse com a voluntaris per fer l'estudi de Comunitat Energètica patrocinat per IDECE.

Vall d’en Bas

La Vall d'en Bas busca ampliar la seva llarga llista d'accions a favor de la sostenibilitat energètica i ambiental amb l'estudi per impulsar una Comunitat Energètica al municipi.

Viladamat

Viladamat aspira a ser autosuficient en un futur proper amb energia 100% renovable i produïda al municipi. La Comunitat Energètica és l'eina escollida per aconseguir-ho.

Vilafant

Vilafant convençut que el projecte de Comunitat Energètica que està impulsant al municipi és la millor fórmula per ajudar els veïns a afrontar les factures i a ser més sostenibles.